Jak rozmístit příbory a ubrousky na jídelním stole

Krásně prostřený stůl s ubrusy a potahy dokazuje hostitele a důležitost setkání. Navrhujeme, jak rozmístit příbory na stole.

Elegantní stůl je základ stolování

Štědrý večer, narozeninová večeře nebo rodinné jídlo – bez ohledu na příležitost se vyplatí postarat se o krásné prostírání. Zde se konají rozhovory, kde slavíme nejvýznamnější svátky a upevňujeme naše vazby. Stojí za to postarat se nejen o přípravu pokrmů, uspořádání příborů a ubrousků na stole , což dokazuje důležitost společného jídla a radosti hostitelů. V tomto článku se dozvíte, jak správně rozložit příbory , abyste se na obřad správně připravili.

Pro začátek stojí za to představit několik pravidel pro uspořádání příborů na stole, aby se předešlo společenským gaffům. S ohledem na vzhled aranžmá je nejlepší připravit si sadu příborů . Pro menší oslavy však můžete zkombinovat až tři sety, aby byla párty ležérnější. Eklekticismus dodají také prvky několika sad nádobí u každého prostírání. Klíčem je zde omezení barevné palety.

Příborová řeč

Základní uspořádání příborů závisí na pořadí, v jakém se používají. Nalevo dejte vidličku, napravo nůž a lžíci. Vidlička nebo dezertní lžička je tradičně umístěna nad talířem, rovnoběžně s okrajem stolu. Ujistěte se, že otočíte čepel nože směrem ke krytu a položte lžíce a vidličky zpět dolů. Nezapomeňte zachovat prostor mezi příbory, protože díky tomuto krásnému nádobí upoutá pozornost sedících hostů.

Do které ruky držet vidličku? Držení vidličky v levé ruce a nože v pravé nás neochrání před pácháním gaffů, které jsou nejčastěji důsledkem nesprávného používání příboru. Nesluší se nám gestikulovat, když držíme v ruce příbor. Kromě toho, i když jsou některá jídla vynikající, stojí za to nechat malé zbytky a zdržet se příliš velkých sousta. Nedoporučuje se také mluvit s jídlem v ústech.

Pokud se účastníte velmi důležité události, měli byste také vědět, jak po jídle odložit příbory . Díky těmto znalostem nebude špinavý talíř zabírat místo na stole. Představte si, že talíř jsou hodiny. Při jídle dávejte příbor přirozeným způsobem pro systém rukou, tedy do polohy kolem 4:40. Pak máte možnost na chvíli přestat jíst. Existuje mnoho způsobů, jak signalizovat, že jste skončili s jídlem, ale nejbezpečnější je dát nůž a vidličku k sobě – do polohy 6 hodin nebo 5 hodin.

Látkové ubrousky – klasická jednoduchost

Použití ubrousků může být problematické jak pro hostitele, tak pro hosty. Jak naaranžovat ubrousky na stůl a jak je používat? odpovídáme. Vyberte si látkové a papírové ubrousky k jedné z hlavních barev nádobí. I při přípravě večírku v eklektickém stylu dbejte na to, aby ubrousky ladily, protože jsou podkladem pro prostírání a příbory.

Ubrousky se dají složit v mnoha různých vzorech, například do elegantní kapsy, kam můžete odložit příbory. Na internetu najdete návody, jak skládat ubrousky , ale ne vždy se vyplatí trápit se tvorbou složitých vzorů. Jednoduché aranžmá ubrousků bude ladit především s velmi dekorativním nádobím. Stačí je přeložit napůl do obdélníku nebo srolovat a zajistit stuhou, provázkem nebo kroužkem na ubrousky. Jak uspořádat ubrousky? Na svačinovém talíři nebo vlevo od prostírání.

Přestože rautové ubrousky většinou dotvářejí celé nádobí, nebojte se je použít. Nejprve hostitel rozprostře ubrousek, poté hosté. Položit ubrousek pod krk je velká netaktnost – stačí si ho rozložit na klín, abyste ochránili oblečení před padajícími drobky. Nakonec látku jemně složte, aby se nic nevysypalo na podlahu. Poté můžete špinavý ubrousek položit na levou stranu talíře.

Naše tipy

Hledáte-li kvalitní party stan, dále nehledejte. Party stan Jičín je tím pravým výrobkem pro vás. Dlouholeté zkušenosti, znalosti veškerých aspektů tohoto produktu a spolehlivé poradenství. Party stany Jičín zajistí, že budete se svou volbou natolik spokojeni, že budete tohoto vynikajícího pomocníka doporučovat všem pro využití v jejich soukromém i profesním životě.